SoNoRo Bridges

Vineri 31 octombrie se lanseaza Festivalul SoNoRo 2014. Ca in fiecare an, concertul de deschidere va avea loc la Palatul Cotroceni din Bucuresti, in superba Sala a Unirii. In fiecare seara care ii va urma, timp de aproape doua saptamani si jumatate, pasarea SoNoRo va calatori in spatii incantatoare din Bucuresti, Cluj si Iasi. Tema acestei editii este BRIDGES/PODURI, creand punti peste timp si spatii artistice. Pentru spectatorii SoNoRo, aventura muzicala incepe!

Nu uitati sa va cumparati bilete, abonamente, sa deveniti prieteni ai festivalului sau sponsori SoNoRo. Pentru cei din urma, un mic secret: in 2015 Festivalul SoNoRo va implini 10 ani si o editie aniversara cu totul si cu totul speciala deja se pregateste! Alaturati-va Parteneriat pentru arte pentru a sustine 10 ani de SoNoRo in Romania!

Ne vedem la concerte!

Înfiintat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de camera in prim planul vietii culturale romanesti si a inclus scena muzicala romaneasca intr-o retea de festivaluri europene de inalta tinuta.

****

Comunicatul oficial il reproducem mai jos. Vizitati cat mai des www.sonoro.ro si www.facebook.com/festivalulSoNoRo!

A IX-a editie a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo se desfasoara intre 31 octombrie – 17 noiembrie 2014, la Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi, sub tema Bridges.

In premiera anul acesta, festivalul se lanseaza in afara Romaniei, printr-un concert sustinut pe 22 octombrie 2014 de mezzosoprana Ruxandra Donose si Ansamblul Raro, in renumita sala Konzerthaus din Viena. Lansarea internationala a festivalului este organizata in parteneriat cu Institutul Cultural Roman din Viena.

Deschiderea oficiala a festivalului SoNoRo la nivel national va avea loc, ca in fiecare an, in Sala Unirii a Palatului Cotroceni din Bucuresti, vineri, 31 octombrie 2014, la ora 19:00.

Programul SoNoRo Bridges, inspirat de unele dintre cele mai faimoase poduri ale lumii, acopera un repertoriu vast. Acordurile rafinate ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Johannes Brahms, Edward Elgar, Claude Debussy sau César Franck, muzica experimentala a lui John Cage, armoniile sacre din compozitiile lui Monteverdi sau Gesualdo, fascinatia contemplativa a muzicii lui Olivier Messiaen, lirismul lui Dimitri Sostakovici si divinul firesc al cvintetului lui Franz Schubert vor delecta publicul deja obisnuit cu seratele sonore.

La cele de mai sus se adauga anul acesta muzica de jazz inspirata de filmele lui Andrei Tarkovsky, in interpretarea Cvartetului Tarkovsky, cu participarea extraordinara a lui Andrei Tarkovsky Jr., care va asigura componenta video a serii, dar si o seara pasionala, intitulata Over the Danube, cu muzica tiganeasca a legendarului Roby Lakatos si a ansamblului sau, la Palatul Bragadiru.

„A IX-a editie SoNoRo nu este doar un liant muzical intre unele dintre cele mai faimoase poduri ale lumii – Pont Neuf din Paris, Westminster Bridge din Londra, Podul Alexander Nevski din St. Petersburg, Brooklyn Bridge din New York sau Podul Radetzky din Viena, ci si o vitala punte catre editia viitoare, poate cea mai importanta de pana acum, cea in care pasarea SoNoRo va implini zece ani de existenta”, spune Razvan Popovici, directorul festivalului.

Alaturi de concerte de exceptie, SoNoRo a pregatit in 2014 si o intalnire la Bucuresti cu celebrul regizor francez Bruno Monsaingeon, care va discuta despre documentarele sale privind lumea muzicala a secolului al XX-lea, si una la Cluj-Napoca, unde scriitorul si jurnalistul Marius Chivu va indruma publicul ardelean printre diversele punti si poduri celebre. Tot la Cluj-Napoca, prin colaborarea initiata cu Universitatea de Arta si Design, paisprezece studenti ai Programului de Master Design Textil au creat produse SoNoRo, sub coordonarea profesorului universitar doctor Radu Pulbere, produse care vor fi disponibile si la vanzare la toate concertele SoNoRo din Bucuresti si din tara. Interferenta artelor este prezenta si prin intermediul obiectelor de ceramica unicat, integral realizate si decorate manual pentru SoNoRo de Madalina Teler, designer ceramist („De Ceramica”).

Peste 35 de artisti internationali, membri de renume ai elitei muzicale europene, vor lua parte anul acesta la festival: violonistii Boris Brovtsyn, Vilde Frang, Alexander Sitkovetsky, Hugo Ticciati sau Daniel Rowland, violistii Vladimir Mendelssohn sau Razvan Popovici, violoncelistii Anja Lechner, Valentin Radutiu sau Nicolas Altstaedt, pianistii François Couturier si Henri Sigfridsson, clarinetistul Thorsten Johanns, fagotistul Bram van Sambeek sau Cvartetul Schumann sunt doar cativa dintre muzicienii prezenti anul acesta la concertele de la Bucuresti, Cluj sau Iasi.

Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi gasit pe www.sonoro.ro, iar biletele si abonamentele pentru concertele din Bucuresti sunt disponibile prin reteaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Înfiintat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de camera in prim planul vietii culturale romanesti si a inclus scena muzicala romaneasca intr-o retea de festivaluri europene de inalta tinuta. Pe langa parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel si Japonia, SoNoRo a concertat in unele dintre cele mai renumite sali din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim si Carnegie Hall din New York. Din 2011, SoNoRo are loc anual in Arezzo, Italia, iar din 2013, in Sofia, Bulgaria.

Editia SoNoRo UP din 2013 a insemnat peste 8.000 de spectatori, 17 concerte in trei orase si peste 30 de artisti internationali, lansarea albumului de fotografie SoNoRo Conac, incununare a seriei anuale de concerte estivale, si a unui nou CD oficial al festivalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *